Information

Samlad information om Umeå Höstfutsal

Vad?

En ungdomscup i futsal som spelas under höstlovet och som vänder sig till alla ungdomslag. Arrangerad av Täfteå IK och GUIF samt Umeå kommun.

När?

Under helgen i slutet av höstlovet. Cupen inleds i år på lördagen den 3/11 och avslutas på söndagen 4/11 innan skolan börjar om. 

Var?

Sjöfruhallen, Tomtebo och Sporthushallen, Ersboda. Se länk för adress och karta till hallarna här: http://umeafutsal.se/om-cupen/hallar 

Vilka?

Alla ungdomslag överallt! Den primära målgruppen är lag från Västerbotten, samt övriga delar av norra Sverige men vi hoppas även kunna locka lag från norra Finland, som är en stor futsal-nation. Möjligheten att anmäla sig finns alltså för alla ungdomslag, men vilka klasser som blir av beror dock såklart på intresset i de olika åldersgrupperna. Blir det för få lag i en klass ska lagen tillfrågas om de vill spela i närliggande klass.

Hur?

Cupen kommer att bestå av gruppspel för de som är under 13 år, och slutspel samt eventuella placeringsmatcher för äldre klasser. I de yngre klasserna är därför målet att göra lite större grupper så att man ändå får spela många matcher.

Varför?

Bakgrunden är ett kraftigt ökande intresse för futsal i Sverige med Västerbotten och Umeå som ett av de ledande länen respektive städerna i Sverige. Flertalet större cuper arrangeras i södra Sverige men det finns inga större cuper i norra Sverige - trots att intresset för seriespel växt kraftigt - vilket gör att vi tror att det finns underlag och intresse för att arrangera en stor och härlig cup här i Umeå.

Övernattning och mat

Eftersom cupen spelas under höstlovet kommer det finnas möjlighet till övernattning några minuter med bil från hallen. Detta kostar 100 kr/natt/person. Ledare och deltagare betalar alltså samma summa. Vi erbjuder ingen bespisning men det kommer att finnas matiga alternativ i kioskerna.

Organisation

En projektgrupp med medlemmar från respektive förening kommer att ha det övergripande ansvaret. Vi har en officiell cupansvarig som är ytterst ansvarig för turneringen, samt en cuparrangör som sköter det löpande arbetet. Om ni vill komma i kontakt med oss går ni till 'Kontakt' uppe i högra hörnet.

Hemsida

All information om cupen kommer att uppdateras löpande på denna hemsida samt på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/UmeaHostfutsal/?fref=ts

Avgift

Anmälningsavgiften är 1100kr/lag för Flickor/Pojkar 10-12 och 1600kr för Flickor/Pojkar 13-17. Betalas in på vårt bankgiro i samband med anmälan. Bankgiro-nummer hittar ni överst när ni klickat på 'Anmälan'

 

 

Mer i denna kategori: Klasser »